Många spännande samtal och möten i Almedalen

Uppdaterad 2024-01-22 Webbredaktör: Susanna Engström Skriv ut sidan

Almedalen bjöd på spännande, lärorika och givande dagar. Sjukhusdirektör Karin Thalén och äldreomsorgschef Peter Ceder deltog i debatter, rundabordetsamtal, samtal och mingel.

Karin och Peter deltog i en del sammanhang.

Karin Thalén deltog bland annat i ett seminarium om styrning av hälso- och sjukvård tillsammans med Forum för Health Policy. Den stora frågan var ska styrningen vara mer eller mindre statligt styrd? 

Peter Ceder deltog i ett rundabordssamtal anordnat av Hemsö om generationshus. Där fick han berätta om generationshuset Vågen i Upplands Väsby där äldreboendet Nyckelharpan delar byggnad med en förskola som drivs av Raoul Wallenbergskolan.

Peter sammanfattar deltagandet i Almedalen.

– Det är bra att delta i debatten och höra vad som är aktuellt. Det är en möjlighet att se våra gemensamma utmaningar inom sjukvård och omsorg. I Almedalen får vi verkligen chans att lyssna in och även vara del i samtal och debatter kring dessa ämnen. Min spontana reflektion är det i år var fokus på framför allt kompetensförsörjning, AI och hållbarhet. Det är bra att visa upp Stockholms Sjukhem både på plats och i vår kommunikation som ett gott exempel på en idéburen aktör, säger Peter Ceder.

Karin berättade om Stockholms Sjukhem som en av medlemmarna i FAMNA. I filmen nedan ser du delar av Karins tal.

Karin och Peter är båda glada och tacksamma för de många fina möten och samtal de tagit del av.

Karins tal hos FAMNA.