Ny verksamhetschef för rehabilitering

Uppdaterad 2024-01-22 Webbredaktör: Mariana Lind Skriv ut sidan

Sofia Pettersson är ny verksamhetschef för rehabilitering på Stockholms Sjukhem. Hon kommer närmast från Karolinska Universitetssjukhuset där hon varit sektions- och funktionschef inom arbetsterapi och fysioterapi.

Sofia Pettersson har tagit över rollen som verksamhetschef för rehabilitering efter Alexis Wärmländer som varit verksamhetschef sedan januari 2019.

– Det känns roligt och stimulerande att vara på plats. Jag har blivit väldigt väl omhändertagen och välkomnad av alla och det säger mycket om Stockholms Sjukhem och den anda som är här, säger Sofia Pettersson.

Högt engagemang

Sofia Pettersson är arbetsterapeut i grunden och har sedan 2015 varit sektionschef för arbetsterapikliniken på Karolinska Solna och Huddinge, och även chef för arbetsterapi och fysioterapi. Hon har tidigare varit med i uppstarten av Capio Rehab öppenvård och har bland annat en masterexamen i rehabiliteringsmedicin. Nu ser hon fram emot att bli en del av verksamheten på Stockholms Sjukhem.

– Jag har bara hunnit arbeta några dagar så det finns väldigt mycket mer att uppleva men det jag fått ta del av hittills är att det finns ett högt engagemang hos våra medarbetare både för varje patient och verksamheten i stort. Det finns en stolt historia och samtidigt som vi varje dag gör en god klinisk insats har vi många pågående delar inom både utveckling, utbildning och forskning.

Värna medarbetare

Att värna den kunskap och kompetens som finns och som behövs i Stockholms Sjukhems verksamhet ser Sofia Pettersson som en nyckelfaktor.

– Patienterna är naturligtvis huvudfokus men vi måste också värna varje medarbetare och varje verksamhet med omtanke. Då får vi förutsättningar för att ha det bra tillsammans och trivsel är en viktig faktor.