Nyckelharpan 1 år!

Uppdaterad 2024-01-22 Webbredaktör: Susanna Engström Skriv ut sidan

7:e november fyllde äldreboendet Nyckelharpan i Upplands Väsby 1 år! Det firades av de 50 boende och medarbetarna med tårta.

Boende och medarbetare samlades i salongen på våning 6 och firade med kaffe och tårta.

– Vi sjöng och firade oss och uppmärksammade den boende som flyttade in allra först, 7/11-2022. De som deltog var glada att vara med och fira Nyckelharpans stora dag! Berättar Ewa Svensson, verksamhetschef på Nyckelharpan.

Nyckelharpan tar emot dig som är 65+ och har beviljat biståndsbeslut för särskilt boende. I takt med att huset fyllts med äldre har antalet medarbetare ökat stadigt. Det är boende och medarbetare som tillsammans utgör Nyckelharpan.

– Vi är glada att alla medarbetare och boende som bor hos oss gör verksamheten till det den är. Vi firar vårt första framgångsrika år med hopp om många efterföljande år, säger Ewa.

Verksamheten hade en tuff start med svag inflyttningstakt av boende under de tre första månaderna.

– Under den senare delen av 2023 har Nyckelharpan blivit en framgång med många förfrågningar om att få flytta till oss, berättar Ewa stolt.

Boendet har 80 lägenheter och idag bor 50 boende här och fler är på ingång. Kontakta din biståndshandläggare om du också vill flytta till Nyckelharpan.

Läs mer om Nyckelharpan.