Stockholms Sjukhem nominerade till Årets Seniormåltid av White Guide Senior

Uppdaterad 2024-01-22 Webbredaktör: Mariana Lind Skriv ut sidan

Stockholms Sjukhem har för fjärde gången blivit nominerade till Årets Seniormåltid 2023 av White Guide Senior.

– Det känns jätteroligt, hela köksteamet har jobbat hårt för att de äldre alltid ska få en fin måltidsupplevelse, säger Katja Ritter, tf kostchef på Stockholms Sjukhems kostenhet.

White Guide Senior är den enda tävlingen i Sverige som bedömer helhetsintrycket av en måltid. Exempelvis kontrolleras smak och näring, men också måltidsmiljö, service, samarbete och andra parametrar som bidrar till att höja måltidsupplevelsen för de äldre matgästerna.

Jobbat tillsammans

Katja menar att kostenheten tillsammans med personalen ute på avdelningarna och äldreboendet bidragit till nomineringen. 

– Maten är en väldigt viktig del för våra boende och patienter. Mina medarbetare försöker alltid utveckla recepten och göra allt bättre hela tiden, säger Katja Ritter.

Hon vill även lyfta Mikael Cederberg som tidigare var kostchef på Stockholms Sjukhem. Han avled i början av sommaren och var under sin tid på Stockholms Sjukhem en eldsjäl och blev nominerad hela tre gånger till Årets kock av White Guide Senior.

– Han var min mentor i 18 år och är väldigt saknad.

Finalen hålls i Lund

Totalt är drygt 250 förskolor, skolor och seniorboenden testade under det senaste året då man även har White Guide Junior. Syftet med White Guide Junior och White Guide Senior är att lyfta fram allt det goda som görs på förskolor, skolor och seniorboenden runt om i Sverige. Finalen avgörs i Lund den 31 oktober.

– Nu håller vi tummarna för att det går bra i finalen. Inom en snar framtid kommer vi också att anordna en persisk fredag där vi serverar persisk mat i vår restaurang som även är öppen för allmänheten, så håll utkik efter den, säger Katja Ritter.

Nominerade Årets Seniormåltid 2023

(utan inbördes rangordning)

Björkliden, Alvesta

Borgvalla vårdboende, Helsingborg

Byagården, Trelleborg

Lilldals äldreboende, Tjörn

Resurscentrum Rosenbad, Karlstad

Skoga, Solna

Stiftelsen Andreas Ands minne, Uppsala

Stockholms Sjukhem, Stockholm