Stort intresse för ny palliativ avdelning i Bromma

Uppdaterad 2024-04-25 Webbredaktör: Mariana Lind Skriv ut sidan

I höst kommer Stockholms Sjukhem även erbjuda specialiserad palliativ slutenvård på Bromma Sjukhus. Avdelningen kommer ha 18 vårdplatser bestående av enkelrum med egen dusch och toalett.

Det finns ett stort behov och efterfrågan på den vård vi kan erbjuda inom den specialiserade palliativa slutenvården. Det vill vi nu möta genom att öppna fler vårdplatser. Den verksamhet som vi har idag är också väldigt uppskattad, säger Karolina Behrnsten, verksamhetschef för palliativa vården på Stockholms Sjukhem.


Idag finns det en stor ASIH-verksamhet i Bromma. När Stockholms Sjukhem får palliativ slutenvård i Bromma blir det liknande utbud som på Kungsholmen där det finns ASIH, Avancerad sjukvård i hemmet, och specialiserad palliativ slutenvård under samma tak.

Det här blir bra för patienterna som har behov av båda vårdformerna.

Nu rekryteras medarbetare till den nya avdelningen.

Vi har fått in väldigt mycket ansökningar och det är jättekul att så många visar intresse för att börja jobba hos oss. Vi har en väldigt fin verksamhet och ett gott rykte, säger Karolina Behrnsten.

Karolina Behrnsten, verksamhetschef för palliativa vården på Stockholms Sjukhem.

Karolina Behrnsten, verksamhetschef för palliativa vården på Stockholms Sjukhem.

Vårdval inom specialiserad palliativ slutenvård

I Stockholms län gäller vårdval inom specialiserad palliativ slutenvård. Om du har en obotlig sjukdom och har bedömts behöva vård på sjukhus dygnet runt har du rätt att välja vårdgivare. Den läkare som skriver remiss till palliativ vård hjälper dig med det praktiska kring vårdvalet.

Stockholms Sjukhem tar emot patienter från hela Stockholms län.