Stockholms Sjukhem på listan över medtech-världens mäktigaste 2019

Uppdaterad 2024-01-22 Webbredaktör: Mariana Lind Skriv ut sidan

Georg Engel, verksamhetschef för palliativ vård och FoUU-chef på Stockholms Sjukhem har intagit listan över medtech-världens mäktigaste 2019. Det är MedTech Magazine som har sammanställt och presenterat en lista med topp-100.

 

De som tagit plats på listan är enligt MedTech de inom forskning, industri, vård och samhälle som just nu har mest makt och ansvar för framtidens vård och tillgång till klok medicinteknik. På plats 26 på listan hamnar Georg Engel, verksamhetschef för palliativ vård och FoUU-chef på Stockholms Sjukhem.

– Det här känns naturligtvis jättekul men hade inte varit möjligt utan alla fantastiska medarbetare på ASIH och på hela Stockholms Sjukhem som vill förbättra vården och som gör utvecklingen möjlig. Vi har i år tagit de första stegen och mer kommer alldeles säkert. Att kunna erbjuda hemsjukvård i olika former är en viktig framtidsfråga och vi på Stockholms Sjukhem vill vara med och utveckla både vårdform och arbetssätt, säger Georg Engel.

 

Läs mer på Medtech Magazines webbplats 

 

Medtechs motivering:

”Georg Engel är onkolog och chef för privata Stockholms Sjukhems palliativa avdelning. Nu går han före med att ge klinikens patienter möjligheter att vara trygga hemma genom en stor digital satsning. Engel var tidigare medicinsk rådgivare inom ehälsa för landstinget i Stockholm och kan nu efter ett år på sin post göra verklighet av den kunskap han lärde. Stockholms Sjukhem har en kortare inköpsprocess än den offentliga förvaltningen.”