Inställt

Onsdagarnas Café Vallgossen och promenaderna som ordnas innan är tyvärr inställda tillsvidare med anledning av coronaviruset.

Nyöppning av Café Vallgossen – nu med promenad

Nu har Café Vallgossen öppnat igen på onsdagar! Här kan alla som vill få en trevlig pratstund och fika till självkostnadspris. 

– Nyheten är att vi erbjuder en promenad 13:30 på onsdagar och om du vill kan man ta en fika efteråt. Vill du bara fika öppnar Vallgossen 14:30, säger Lisbeth Roy, engagerad i Röda korset – organisationen som tillsammans med Stockholms Sjukhem anordnar Café Vallgossen på Mariebergsgatan 22.

Idén om att erbjuda en promenad kom då många hört av sig till Röda korset och undrat om det finns möjlighet att få promenadsällskap.

– På grund av coronan vill en del helst vara ute, men vill inte gå ensamma. Här är vi nu fyra värdar som följer med på promenaden. Man kan komma hit om man har rullstol, rullator eller käpp eftersom vi kan hjälpa till. 

Avstånd och hygien

Första fikatillfället på Café Vallgossen hölls den 11 september förra året. Nu har det varit uppehåll ett tag på grund av coronapandemin.

– Vi tänker självklart på säkerheten med avstånd och hygien. Tidigare har vi haft jättetrevligt med spännande samtal och diskussioner. Jag hoppas att både tidigare och nya besökare ska dyka upp framöver och alla är välkomna, säger Lisbeth Roy.

 

Uppdaterad 2024-01-22 Webbredaktör: Mariana Lind Skriv ut sidan

Café Vallgossen och promenader

Promenad 13:30-14:30, samling utanför Stockholms Sjukhems huvudentré Mariebergsgatan 22

Om du har rullstol, eller behöver annat stöd vid promenaden hör gärna av dig innan till Lisbeth Roy tel: 070-517 57 61

Cafe Vallgossen 14:30-16:00, fika till reducerat pris, 30 kronor