Nytt äldreboende

Nytt äldreboende kombinerat med förskola

Uppdaterad 2024-01-22 Webbredaktör: Mariana Lind Skriv ut sidan

Stockholms Sjukhem har tecknat avtal om ett nytt vård- och omsorgsboende i Upplands Väsby. Boendet kombineras med en förskola i samma byggnad. Här ingår en tydlig tanke för aktiviteter över generationsgränserna.

– Vård och omsorg för äldre är en av hörnstenarna i Stockholms Sjukhems verksamhet och vi vill växa inom detta område. Extra glädjande är att vi även har tecknat ett samverkansavtal för att främja aktiviteter över generationsgränserna och berika tillvaron både för de boende och barnen, säger Karin Thalén, sjukhusdirektör på Stockholms Sjukhem.

Möjlighet att odla

Boendet ska ligga nära centrum och kommunikationer som pendeltåg och buss. 80 barn och 80 äldre kommer att få plats i det nya generationshuset och utformningen inbjuder till interaktion mellan barn och äldre. Både invändigt och på gården finns mötesplatser för husets verksamheter. På bottenplanet inryms förskolan och på de övre våningsplanen tar äldreboendet plats med tillgång till grönskande takterrass och möjlighet till egen odling.

– Vi har också ett viktigt måltidskoncept som vi naturligtvis ska arbeta efter även här. Stockholms Sjukhem fick hela två omnämningar i senaste utgåvan av White Guide Senior, något vi är väldigt stolta över, säger Karin Thalén.

Byggstart är planerad till våren 2021

Avtalet för boendet är tecknat med fastighetsaktören Hemsö och innebär att Stockholms Sjukhem ska hyra och driva verksamheten. Hemsö kommer under de fem första verksamhetsåren att avsätta medel i en samverkansfond där äldreboendet och förskolan kan ansöka om medel från fonden för att genomföra gemensamma aktiviteter.

– Byggstart är planerad till våren 2021 och boendet planeras vara klart för inflyttning under fjärde kvartalet 2022, säger Karin Thalén.

Karin Thalén

Karin Thalén, sjukhusdirektör på Stockholms Sjukhem.

Hur vi utformar våra boenden

Stockholms Sjukhems boenden utformas för att skapa hemkänsla, trygghet och meningsfullhet. Vi planerar omsorg och aktiviteter utifrån specifika behov, önskemål och intressen.

Vårt måltidskoncept ”Matglädje” innebär bland annat att måltiden ska vara något att se fram emot, en höjdpunkt på dagen och att maten ska ha hög kvalitet, dofta gott och smaka bra.