Dietist Jenny Johansson ger tips om kost och hur vi kan göra själva måltiden till en bra upplevelse.

Dietist Jenny Johansson ger tips om kost och hur vi kan göra själva måltiden till en bra upplevelse.

Podd om kost för äldre

Dietist Jenny Johansson, intervjuas om hur viktig kosten och måltidssituationen är inom vården och äldreomsorgen. Hon ger många tips på hur kosten och själva måltidsupplevelsen kan bli ännu bättre för de äldre. 

Det är inte bara smaken som påverkar, utan även miljön där maten serveras, bemötande och hur maten läggs upp på tallriken. Jenny går också igenom hur rätt kost kan motverka benskörhet och undernäring bland äldre. Vad bör personalen tänka på gällande kost till boende och patienter? Och vad säger Livsmedelsverkets nya riktlinjer kring äldreomsorgen? Jenny delar även med sig av ett misstag som i slutändan blev en viktig erfarenhet. 

Bra chefsskap inom vården och omsorgen

Omtanken är en podcast av Stockholms Sjukhem där våra medarbetare delar med sig av sina kunskaper så att fler kan ge en ännu bättre vård och omsorg. Podcasten riktar sig både till professionen och allmänheten som kan var intresserade av de ämnen som tas upp. 

Nästa avsnitt kommer att handla om ämnet bra chefsskap inom vården och omsorgen. 

 

Omtanken

Programledare för podden Omtanken är Mariana Lind, kommunikatör på Stockholms Sjukhem, som leder samtalet och ställer frågorna. Alexandra Lindmark från webbyrån Camelonta har klippt och producerat.

Frågor eller tips?

Har du frågor om podden eller önskemål om vad vi ska lyfta? Hör gärna av dig till Mariana Lind, kommunikatör, Stockholms Sjukhem

Tel: 072–606 35 47

 Skicka mejl