Bildkollage med Stockholms Sjukhems logotyp som har hörlurar. Text under Omtanken - podcast av Stockholms Sjukhem. Bild två överläkare Madhuri Gogineni med hörlurar framför mikrofon.

Madhuri Gogineni, överläkare inom den palliativa vården på Stockholms Sjukhem.

Podd om oro och etisk stress inom vården och omsorgen

Madhuri Gogineni, överläkare inom den palliativa vården på Stockholms Sjukhem, intervjuas om oro och etisk stress inom vården och omsorgen. Något personalen nu utsätts för extra mycket i samband med covid-19-pandemin. Hur påverkar det och hur kan det hanteras?

På grund av covid-19-pandemin står många i vårdpersonalen nu inför helt nya situationer och utmaningar. Besöksförbud, nya direktiv och känslor av otillräcklighet kan medföra att personalen upplever oro och etisk stress. Madhuri Gogineni berättar hur oro och etisk stress påverkar oss och hur vi kan hantera det. Hon ger många tips och svarar på frågor som kommit in från personal som vårdar covidpatienter. Madhuri delar även med sig av ett misstag som i slutändan blev en viktig erfarenhet. 

Bra chefsskap inom vården och omsorgen

Omtanken är en podcast av Stockholms Sjukhem där våra medarbetare delar med sig av sina kunskaper så att fler kan ge en ännu bättre vård och omsorg. Podcasten riktar sig både till professionen och allmänheten som kan var intresserade av de ämnen som tas upp. 

Nästa avsnitt kommer att handla om ämnet bra chefsskap inom vården och omsorgen. Avsnittet var egentligen tänkt att bli avsnitt tre, men på grund av covid-19-pandemin spelades avsnittet om oro och etisk stress i vården och omsorgen in först.

Madhuri Gogineni

Madhuri Gogineni är överläkare inom den palliativa vården på Stockholms Sjukhem och ansvarig för att leda det etiska arbetet inom verksamheten.  Hon är även ledamot i Svenska Läkaresällskapets delegation för medicinsk etik.

Omtanken

Programledare för podden Omtanken är Mariana Lind, kommunikatör på Stockholms Sjukhem, som leder samtalet och ställer frågorna. Alexandra Lindmark från webbyrån Camelonta har klippt och producerat.

Frågor eller tips?

Har du frågor om podden eller önskemål om vad vi ska lyfta? Hör gärna av dig till Mariana Lind, kommunikatör, Stockholms Sjukhem

Tel: 072–606 35 47

 Skicka mejl