Karolina Behrnsten, verksamhetschef för den palliativa vården på Stockholms Sjukhem.

Karolina Behrnsten, verksamhetschef för den palliativa vården på Stockholms Sjukhem.

Ny verksamhetschef för palliativa vården

Uppdaterad 2024-01-22 Webbredaktör: Mariana Lind Skriv ut sidan

Karolina Behrnsten är verksamhetschef för den palliativa vården på Stockholms Sjukhem sedan augusti. Innan hon kom till sin nuvarande tjänst hade hon en liknande roll på Ersta sjukhus inom palliativ slutenvård, ASIH och barnhospice.

Karolina Behrnsten är arbetsterapeut i grunden och har tidigare även haft tjänster som sektionschef och verksamhetschef på Karolinska Universitetssjukhuset.

Vad tycker du om det som du hittills har sett på SSH?

– Det är mycket på gång här, det finns flera olika utvecklingsprojekt och jag tycker Stockholms Sjukhem är en väldigt trevlig arbetsplats där jag har känt mig välkommen.

Vad händer inom vår palliativa vård framöver?

– Just nu är det mycket som händer, vi ska flytta stora delar av vår verksamhet, både på Bromma och på Kungsholmen så det är mycket fokus på det. Vi pratar också om Palliativ Vård 2.0. Det är ett visionsarbete som vi kommer sätta igång med nu under hösten vilket känns roligt. ASIH är en vårdform som kommer att öka och där har vi redan fastställda planer för att expandera och det jobbar vi vidare med. Vi har en aktiv forskning inom den palliativa vården på Stockholms Sjukhem som har varit spännande att få ta del av. Vi ser också fram emot att utveckla samarbetet med Ersta Sköndal Bräcke högskolas verksamhet där Stockholms Sjukhem är delägare. 

Vad gör du på fritiden?

– Jag och min man har två pojkar som är 10 och 13 år och de har mycket aktiviteter som jag är delaktig i. Annars åker jag gärna skidor, löptränar och spelar hockey. På sommaren är vi på vårt landställe i Norrtälje så ofta vi har möjlighet.