Byggnation av äldreboenden- hur går det?

Uppdaterad 2024-01-22 Webbredaktör: Susanna Engström Skriv ut sidan

Utöver det snart färdigställa äldreboendet Nyckelharpan i Upplands Väsby, bygger vi äldreboendet Mosaiken i Bromma och Poesin i Nacka. Men hur går det? Marinette Hansson, affärsutvecklare, uppdaterar oss.

Mosaiken i Bromma

– Här bygger vi om i befintlig fastighet och det är alltid utmanande då befintliga installationer och konstruktion i fastigheten påverkar möjligheterna att ändra utformning på lokalerna samt själva genomförandet av ombyggnationen. Projektet löper på men har försenats, berättar Marinette.

Vi har i samråd med fastighetsägaren kommit överens om att tillträdet flyttas fram till 1 september 2023. När ombyggnationen av Bromma sjukhus är klar kommer flera verksamheter bedrivas vid sjukhuset.

– På entréplanet kommer det finnas mötesplatser och café vilket möjliggör spontana möten och interaktion mellan människor. Närheten till Stockholms Sjukhems övriga verksamheter möjliggör smidig och enkel övergång till kvalificerad sjukvård om/när behov uppstår för de boende på Mosaiken, resonerar Marinette.

Poesin i Nacka

– Vi fick i början av sommaren besked om att bygglovet för Poesin vunnit laga kraft! Då byggnationen av fastigheten kommer att ta ca två år räknar vi med att vi öppna boendet hösten 2024, säger Marinette.

Poesin ligger inbäddat i väldigt vacker och rogivande natur med närhet till både skog och hav.

– Här kommer man att vakna till fåglarnas kvittrande. Boendets utformning gör att det smälter in väldigt fint i sin omgivning, berättar Marinette.