Uppdaterad 2024-01-22 Webbredaktör: Susanna Engström Skriv ut sidan

Nyckelharpan- hur går det?

Ewa Svensson, verksamhetschef för äldreboendet Nyckelharpan, har nu arbetat en tid på SSH. Hennes första prioritet har varit att få till ett bra team som ska börja arbeta på äldreboendet i november. Hur går det? Vi ta en avstämning med Ewa.

Hur går det med rekryteringen till Nyckelharpan?

– Det har gått över förväntan. Vi fick ca 200 ansökningar för de olika rollerna som kommer finnas i verksamheten. Det blev ett bra urval för att kunna ta fram kandidater som har den rätta formella kompetensen och en personlighet som passar att arbeta utifrån Stockholms Sjukhems värderingar och vision. Vi har nu valt ut ett antal personer som kommer vara med att starta upp verksamheten i höst. Vi kommer också att anställa ytterligare medarbetare i takt med att fler boende flyttar in.

Hur är din känsla för den personalgrupp du rekryterat?

– Den gruppen av medarbetare som nu är rekryterade för uppstarten är en kompetent grupp inom respektive profession med erfarenhet från äldreomsorg. De har ett genuint intresse att arbeta med äldre och besitter de färdigheter kring bemötande, vård och omsorg som känns viktiga för att tillsammans skapa en fin verksamhet.

När kommer de första medarbetarteamet att börja sin anställning?

– Det första teamet kommer att påbörja sin anställning den 1/11, samma dag som vi får nyckeln till Nyckelharpan. Då vi kommer att påbörja vårt arbete tillsammans och övriga ansluter 7/11 för introduktion så att vi ska kunna välkomna de första inflyttningarna den 14/11.

Vad kommer de att få vara med om sin första tid?

– Alla medarbetare kommer att få en två dagars introduktion i Stockholms Sjukhems koncept som hålls av äldreomsorgschef, Peter Ceder. Då vi arbetar systematiskt med etik kommer en del av introduktionen att vara i etik. Denna hålls av vår etikrådsordförande och överläkare i palliativ vård Madhuri Gogineni. I etikkursen får medarbetarna lära sig mer om grunderna i etikarbetet som faktiskt genomsyrar allt i den enskildes liv hos oss. Vi kommer också gå igenom våra verksamhetssystem samt tekniken i huset under dessa dagar. Det kommer att vara aktiviteter som bygger teamet genom att lära känna varandra samt påbörja vårt arbetssätt tillsammans.

Vad ser du fram emot mest nu när vi närmar oss start av äldreboendet?

– Ser fram emot att möta de nya medarbetarna och potentiella boenden och närstående för att presentera vår fina verksamhet.

Är det något annat du vill tillägga?

– Jag vill passa på och tacka alla som visat intresse för att arbeta med oss på Stockholms Sjukhem och påminna om att vi kommer att ha fler omgångar med rekrytering av fler medarbetare. Så håll utkik under hösten efter ytterligare annonser.

Nu önskar jag Er alla en fin sommar!