Uppdaterad 2024-01-22 Webbredaktör: Susanna Engström Skriv ut sidan

Karin Thalén på plats på Almedalsveckan

Almedalsveckan pågår 3 – 7 juli på Gotland. Karin Thalén, sjukhusdirektör på Stockholms Sjukhem, kommer att finnas på plats för att delta i en debatt och två slutna samtal som alla berör vård och äldreomsorg.

Almedalsveckan i Visby är till för aktörer inom offentlig, privat och ideell sektor, vilka tillsammans med politiska företrädare och media, träffas under en vecka för att diskutera viktiga samhällsfrågor. Det är en plats med fokus på samtal, där olika röster och perspektiv får höras.

I år deltar inte Stockholms Sjukhem med något eget arrangemang på Almedalsveckan men Karin Thalén kommer att delta i tre evenemang.

Det första är öppet för allmänheten att lyssna till och sker 4 juli tillsammans med Forum för Health Policy. Seminariet har titeln: ”Irrvägar i vården- vårdflöden och remisser”?

Frågeställningen som kommer att diskuteras är:

Många patienter vittnar om hur de har slussats runt i vården, tvingats upprepa sina sjukdomshistorier och ta samma laboratorietester flera gånger. Patienter upplever sig vara budbärare i vården. Hur fungerar egentligen vårdflöden?

 

Plats: Strandgatan 34, Best Western Strand Hotel, "Teatern"

Dag: 4 juli

Tid: 13:30- 14. 30

 

Den andra tillställningen sker också den 4:e juli och är ett slutet rundabordet-samtal som Sirona Health Solutions står bakom. Temat för kvällen är: Är fler vårdplatser den bästa medicinen för vården? Här kommer diskussioner att föras gällande den pågående samhällsdiskussionen kring vårdplatser, bemanningsbrist och överbeläggningar. 

 

Det tredje evenemanget Karin kommer att delta i är ytterligare ett slutet rundabordet-samtal. Här kommer samtal att föras under ämnet ”Hur kan vi kroka arm för att skapa Sveriges bästa äldreboenden?”. Det är Hemsö, fastighetsbolaget som bland annat bygger vårt kommande äldreboende i Upplands Väsby- Nyckelharpan, som står bakom detta samtal.