Möt undersköterskan Lotten

Uppdaterad 2024-01-22 Webbredaktör: Susanna Engström Skriv ut sidan

I november är undersköterskan Lotten med och startar upp äldreboendet Nyckelharpan. Varför valde hon att söka arbete just här? ”Det är jätteroligt att vi har dansbana! Musik sprider glädje. Alla kan röra på sig på ett eller annat sätt.”

Lotten har just avslutat sin tjänst på en LSS-verksamhet och håller på och packar för att åka till Spanien på en långsemester. Där ska hon njuta av stunden och solen. Men på telefon får vi höra att Lotten är väldigt peppad på att få börja arbeta på Nyckelharpan.

– Jag är jättepirrig! Vill kavla upp och börja arbeta. Det känns spännande! Säger Lotten.

Även om äldreboendet är helt nytt är en del av dess ”innehåll” välbekant för Lotten. Några medarbetare har hon arbetet med sedan tidigare och Ewa Svensson som är verksamhetschef, har varit Lottens chef på tidigare arbetsplats också.

Hur känns det?

– Ewa är väldigt lyhörd, litade på personalen och gav oss utrymme att utvecklas. Det känn suveränt att få ha Ewa som chef igen. Och av medarbetarna känner jag några stycken. Det känns tryggt och positivt att arbeta med de personer jag redan vet. Jag har mycket att bidra med och tillsammans blir vi ett team som kommer att arbeta bra ihop. Alla kommer in med sina erfarenheter och sin kompetens och kan lära av varandra, resonerar Lotten.

Boendet har inriktningen kultur, inte minst musik. Hur känner du för det?

– Jag är inte så bevandrad i måleri, men tycker det är häftigt. Jag gillar sång, musik och spex. Det ska vara roligt. I ungdomens dagar spelade jag i skolband. Trummor och gitarr. Idag har jag en ukulele. Jag är uppvuxen med gammeldans och dragspel så jag tycker att det är jätteskoj att vi har dansbana. Jag älskade att gå på bydans! Musik sprider glädje. Man kan sjunga hellre än bra. Och alla kan röra på sig på ett eller annat sätt, säger Lotten.

Vad ser du fram emot när du tänker att Nyckelharpan väl öppnar boendet?

– Att få komma igång och lära mig- allt det nya som jag kan få vara med om på Nyckelharpan, avslutar Lotten.