Ulrika Lindström är ny som chef för verksamhetsområdet geriatrik på Stockholms Sjukhem.

Ulrika Lindström är ny som chef för verksamhetsområdet geriatrik på Stockholms Sjukhem.

Ny verksamhetschef för geriatriken

Uppdaterad 2024-01-22 Webbredaktör: Cathrine Broman Skriv ut sidan

Nu i februari började Ulrika Lindström som chef för verksamhetsområdet geriatrik på Stockholms Sjukhem. Hon har tidigare varit verksamhetschef inom Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) och haft flera ledande roller på Karolinska och Södersjukhuset.

Ulrika Lindström tar över rollen som verksamhetschef för geriatriken efter Eva Ribbenhall som varit interim verksamhetschef sedan april 2019.

– Jag hälsar Ulrika varmt välkommen till oss! Med sitt engagemang och erfarenhet av både ledarskap och verksamhetsutveckling kommer hon att fortsätta utveckla den geriatriska vården på Stockholms Sjukhem tillsammans med chefer och medarbetare, säger Karin Thalén, sjukhusdirektör.

SLSO och primärvården

Ulrika är sjuksköterska i grunden och har de senaste åren varit verksamhetschef inom SLSO och primärvården. Hon har tidigare haft olika chefsroller på Karolinska Universitetssjukhuset, Södersjukhuset och Danderyds sjukhus inom internmedicin, kardiologi och barnsjukvård. Ulrika har en magisterexamen i ledarskap och har även jobbat inom näringslivet på ett finansbolag.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till geriatriken på Stockholm Sjukhem. Min vision har alltid varit att vi ska ge den bästa vården till våra patienter samt att medarbetarna ska trivas och ha kul på jobbet, säger Ulrika Lindström.