Vårsalong på Vallgossen

24 maj anordnades en vårsalong på äldreboendet Vallgossen på Kungsholmen. Den festliga dagen innehöll så väl konstverk skapade av boende och medarbetare, musikframföranden, gott att äta, tal och mingel.

En av dem som fanns på plats var Mats som är anhörig till en boende på Vallgossen. Mats var särskilt bjuden då hans insats i boendets namntävling firades denna dag. Hans bidrag Vallgossen, blev också vid årsskiftet boendets nya namn. På grund av pandemin har firandet fått skjutas fram och den 24 maj var det äntligen dags.

På plats fanns själva konstutställningen där boende, närstående och medarbetare uppmuntrats att skapa verk att ställa ut. Det fanns tipspromenad, hästskokastning, fiskdamm, haikuhörna och pilkastning. Tillställningen inleddes med att Karin Thalén, sjukhusdirektör, öppnade vernissagen och önskade alla välkomna. Boende Margareta var den som fick klippa invigningsbandet.

Besökarna fick lyssna till kulningskonsert, klappa fina hästen Akilles, lyssna till framförande av Nyckelharpa (en flirt med det kommande äldreboendet Nyckelharpan som vi öppnar i november i Upplands Väsby). Dessutom fanns det god lunch i orangeriet och goda tårtor att fira in namnet Vallgossen och vårsalongen med.

Det var en härlig och fullspäckad dag, med något för alla sinnen.

Stort TACK till alla som kom och gjorde dagen så fin!