Flytta till ett äldreboende i en annan kommun – går det?

Uppdaterad 2024-01-22 Webbredaktör: Susanna Engström Skriv ut sidan

Åke bor i Stockholmstrakten. Han mamma Anna-Lisa bodde i Ludvika. När Anna-Lisa behövde mer hjälp sökte de lägenhet på äldreboendet Nyckelharpan i Upplands Väsby. Nu har Anna- Lisa bott där ett par månader och både hon och Åke är mycket nöjda med beslutet.

Boendet uppfyller alla deras krav och nu kan Åke hälsa på sin mamma varje dag, om han så vill. Se filmen med Åke och Anna-Lisa.

 

Har du också en närstående som är i behov av äldreboende som bor på annan ort men önskar fanns närmare dig?

Enligt lag har du rätt att ansöka om äldreboende i vilken kommun du vill. Vänd dig direkt till den kommun dit du vill flytta. Ibland kan den nuvarande hemkommunen tänka sig att köpa en plats på det boende du önskar.

Äldreboendet Nyckelharpan

Nyckelharpan ligger centralt i Upplands Väsby och drivs av Stockholms Sjukhem, en icke vinstdrivande stiftelse. Här finns noga utvalda medarbetare med god kompetens, anställd läkare och en egen dansbana. Vi besöks regelbundet av vårt ”husband” som har konsert för oss. Maten som serveras har i flera år nominerats (och även har vunnit pris) av White Guide Senior. I bottenplan finns en förskola som Nyckelharpan samverkar med, något som berikar livet för såväl barn som äldre.

Vill du veta mer om Nyckelharpan?

Kontakta verksamhetschef Ewa Svensson. Tel. 08-122 85 174 mejl: ewa.svensson@stockholmssjukhem.se.

Du kan läsa mer om Nyckelharpan på dess webbsida.