Porträttbild på sjukhusdirektör Karin Thalén i grönskan

Karin Thalén slutar som sjukhusdirektör på Stockholms Sjukhem för att gå i pension.

Karin Thalén slutar som sjukhusdirektör i höst

Uppdaterad 2024-01-22 Webbredaktör: Mariana Lind Skriv ut sidan

Efter nästan sju år som sjukhusdirektör på Stockholms Sjukhem har Karin Thalén bestämt sig för att i höst lämna sitt uppdrag och gå i pension.

– Jag är väldigt stolt och glad över det arbete jag, mina chefer och medarbetare inom Stockholms Sjukhem har gjort de här åren. Vi har ett starkt varumärke, ett gott renommé och en god kvalitet i vården och omsorgen. Nu när jag snart fyller 65 år och går i pension är det dags att lämna över det här fina uppdraget till en efterträdare.

Tjänsten ska tillsättas av styrelsen och rekrytering av ny chef för Stockholms Sjukhem påbörjas inom kort. Stockholms Sjukhems styrelseordförande Gunnar Németh lyfter Karin Thaléns betydelse för Stockholms Sjukhem.

–  Karin har gjort ett fantastiskt arbete med att entusiasmera våra medarbetare och utveckla Stockholms Sjukhem till en ledande aktör inom vård och omsorg. Det är många av våra patienter och boende som har anledning att känna tacksamhet över Karins utmärkta arbeta. Vi i styrelsen har alltid uppskattat Karins fina personlighet och goda förmåga att formulera strategier och lösningar för att fortsatt utveckla Stockholms Sjukhem. Det är med varmt hjärta vi önskar henne lycka till framöver.

Karin Thalén har tidigare bland annat varit VD för HSB Omsorg, förvaltningschef för TioHundra i Norrtälje, sjukhuschef för Lasarettet i Enköping och verksamhetschef för Geriatrikcentrum vid Akademiska sjukhuset i Uppsala. Karin Thalén sitter med i styrelsen för Famna, riksorganisationen för idéburen välfärd i Sverige, och är sedan några år tillbaka vice ordförande.

– Jag är i grunden sjuksköterska och var otroligt engagerad när jag arbetade med patienter. Nu har jag haft privilegiet att få leda ytterligare en väldigt fin verksamhet i stiftelsen Stockholms Sjukhem som ger god vård och omsorg till patienter och boende i nära kontakt med deras anhöriga. Nu ser jag fram emot att kunna ägna lite mer tid till familjen och att jobba politiskt för både kommunen och regionen i Uppsala där jag bor.