Stort intresse för etikföreläsning

Sommarvikarierande sjuksköterskor till geriatriken Bromma

Uppdaterad 2024-01-22 Webbredaktör: Susanna Engström Skriv ut sidan

Den 19 januari hölls den första, av många, föreläsningar på äldreboendet Nyckelharpan i Upplands Väsby. Föreläsningsserien är öppen för allmänheten med olika ämnen som berör årsrika. Först ut blev ämnet etik.

– Det var lyckat på Nyckelharpan ikväll. Jag fick privilegiet att föreläsa för drygt 25 personer från allmänheten. Jag pratade om hur vi på Stockholms Sjukhem värdesätter etik som en viktig del av det dagliga arbetet på äldreboende, Madhuri Gogineni, överläkare i palliativ vård.

Madhuri Gogineni är även Stockholms Sjukhems etikrådsordförande, ledamot i svenska läkaresällskapets delegation för medicinsk etik och medlem i svensk förening för

palliativ medicins etikutskott. Hon berättade under föreläsningen också om hur Stockholms Sjukhems äldreboenden arbetar med att ge etiskt stöd till medarbetarna för att de sin tur skulle kunna ge ännu bättre vård och omsorg till boende. Hon passade även på att berätta om den utveckling och forskningsanda som finns på Stockholms Sjukhem och som boende får dra nytta av på detta sätt.

– Jag hoppas att publiken tyckte att det var värdefullt. De ställde i alla fall väldigt kloka frågor! Avslutar Madhuri.

Verksamhetschef Ewa Svensson upplevde att föreläsningen var uppskattad.

– Det var trevligt att se så många kända och okända ansikten i vår fina aktivitetslokal. Vi hade bjudit in både allmänheten, närstående och boende till denna temakväll med efterföljande visning av boendelägenhet och konstutställning. Det var blandade åldrar och många frågor kring vårt fina nyöppnade äldreboende. Vi hoppas på att nästkommande temakvällar blir lika välbesökta, säger Ewa Svensson.

Nästa föreläsning är den 8:e februari, kl. 18.00 och har temat ”Starkare som årsrik”. Läs mer om de närmast kommande föreläsningarna på Nyckelharpans webbsida.