Möjlighet att boka tid vid graviditetsrelaterade besvär.

Möjlighet att boka tid vid graviditetsrelaterade besvär.

Möjlighet att få hjälp om du är gravid och har besvär

Uppdaterad 2024-01-22 Webbredaktör: Mariana Lind Skriv ut sidan

Foglossning, karpaltunnelsyndrom eller ont ryggen? Är du eller har du varit gravid och upplever att du har ont eller behöver hjälp med träning och kost? Primärvårdsrehab på Kungsholmen har ett brett utbud för dig med graviditetsrelaterade besvär.

Gravida kan sedan en tid tillbaka boka tid hos våra fysioterapeuter, arbetsterapeuter och dietister som har erfarenhet av rehabilitering och rådgivning vid graviditetsrelaterade besvär.  

– Till oss kan du komma under eller efter din graviditet och få stöd kring fysisk träning och behov av extra stöd kring kost och graviditetsdiabetes. Vi kan exempelvis behandla besvär och smärta från bäcken eller ländrygg och karpaltunnelsyndrom, säger Frida Gideon, fysioterapeut på Primärvårdsrehab.

Gruppträning i bassäng

Primärvårdsrehab på Kungsholmen har nyligen fått nyrenoverade lokaler som är ljusa och rymliga och kan ta emot fler patienter.

– Vid ett nybesök gör vi i personalen tillsammans med patienten en bedömning av rehabiliteringsbehovet. Vi erbjuder individuellt anpassad behandling och även träning i grupp och framöver finns det möjlighet att träna i grupp i vår bassäng som öppnar i april, säger säger Frida Gideon.

Vad är det vanligaste besväret gravida söker för?

– Besvär eller smärta från bäcken eller ländrygg. Det vi brukar ge är råd kring hållning, avlastning och hur man kan träna. Vi har även möjlighet att ge smärtlindring med hjälp av tens och akupunktur. Många vet nog inte att vi erbjuder den här typen av hjälp men vi har ett väldigt brett utbud, säger Frida Gideon.

Det behövs inte någon remiss för att boka tid och regionens patientavgifter på 250 kronor per besök och frikort gäller.

 

Frida Gideon, fysioterapeut på Primärvårdsrehab.

Frida Gideon, fysioterapeut på Primärvårdsrehab.