Nyfikna åhörare på läkarens föreläsning

Uppdaterad 2024-01-22 Webbredaktör: Susanna Engström Skriv ut sidan

Det var många som ville lära sig om naturligt åldrande. Förra veckan hölls en föreläsning av läkaren Mohammed på detta tema på äldreboendet Nyckelharpan. Han berättade om de förändringar som sker i kroppen med stigande ålder. Mohammed är anställd för våra äldreboenden i stiftelsens regi.

Med stigande ålder ökar risken för vissa sjukdomar. Läkaren Mohammed berättade om naturligt åldrande och om några av de vanligaste sjukdomarna med stigande ålder, så som högt blodtryck och diabetes. Pernilla, sjuksköterska, och Faranak, fysioterapeut, berättade om det teamarbete vi har mellan alla professioner. Som alla har den boende i centrum och ser hela människan så att rätt stöd och hjälp kan ges. Men också om vikten av att arbeta med att den boende bibehåller sina funktioner och sin självkänsla.

– Det var många nya ansikten som kom på denna föreläsning. Och det var stort intresse för visningen av våra fina lokaler, berättar Ewa Svensson, verksamhetschef på Nyckelharpan.

På plats bland åhörarna på Nyckelharpan i Upplands Väsby, fanns ca 45 personer. Besökarna hade flera frågor kring hur man kan upprätthålla sin fysik med aktiviteter och hur man motar åldrandets framfart och nedbrytning av både muskler och skelett.