Avdelning B1, B2, rehabilitering efter vård på akutsjukhus

Avdelning B1

08–122 801 00

Avdelning B2

08–122 803 00

Hitta hit

Mariebergsgatan 22

Besökstid

Vardag 16:00–19:00, helg 13:30–19:00

Stockholms Sjukhem tar emot dig som behöver rehabilitering efter vård på akutsjukhus. Vi har 48 vårdplatser fördelade på två avdelningar och erbjuder en högkvalitativ, specialiserad rehabilitering inom områdena neurologi, kirurgi och ortopedi.

Här möts du av ljusa och fina lokaler med rymliga och moderna rum.  Du har också möjlighet att komma ut och ta del av den fina utemiljön i vår park.

Hos oss har du tillgång till ett team med specialistkunskaper. I våra rehabteam ingår läkare, sjuksköterska, undersköterska, fysioterapeut/sjukgymnast, arbetsterapeut, logoped, kurator och dietist. Hos oss får du god mat som lagas på plats i eget kök.

Tillsammans med dig tar vi fram en rehabiliteringsplan med schemalagda aktiviteter.  Och vi planerar alltid inför din utskrivning så den ska bli trygg och utgå från dina behov. Målet är att du ska uppnå största möjliga grad av självständighet och en så god livskvalitet som möjligt.

Se film om våra nyrenoverade lokaler på Kungsholmen

Över 96 procent är nöjda med sin rehabilitering

Vårdkedja för ryggmärgsskadade

Stockholms Sjukhem ingår i vårdkedjan för ryggmärgsskadade i Stockholms läns landsting.

Läs mer om vårdkedja för ryggmärgsskadade

Hjärna tillsammans

Projektet "Hjärna Tillsammans" är en mötesplats och kunskapsbank för bästa möjliga stöd och rehabilitering för personer med förvärvad
hjärnskada, som följd av exempelvis stroke eller olycka. Här ordnas exempelvis närståendeträffar och nätverksgrupper. Stockholms Sjukhem är också engagerade i projektet. 

Läs mer om Hjärna Tillsammans på deras webbplats

 

Visas enbart i Umbraco för redaktörer
Uppdaterad 2024-02-11 Webbredaktör: Mariana Lind Skriv ut sidan