Nu är vi officiellt ett steg närmare att erbjuda ett nytt, tryggt äldreboende för äldre i behov av vård- och omsorg som uppskattar god mat och kultur i Upplands Väsby. 3 september togs ”första spadtaget” för det svanenmärkta boendet.

Med på plats på den fint anordnade tillställningen fanns bland annat Margareta Hamark, kommunalråd och ordförande i omsorgsnämnden, Åsa Östman, projektchef Hemsö fastighetsaktör, Per Egon Johansson, Raoul Wallenbergskolan och Karin Thalén, sjukhusdirektör Stockholms Sjukhem.

Det hölls fina tal och en spännande föreläsning av en tidigare hjärnforskare som förtydligade de vinster som finns att få på ett samarbete mellan den blivande förskolan som byggs i bottenplan och med vårt äldreboende. Både de äldre och barnen har mycket att vinna på detta samarbete. Något som både Karin Thalén liksom Per Egon Johansson från Raoul Wallenbergs skolan önskar se bli verklighet.

I november 2022 kommer vi öppna upp vårt nya äldreboende centralt i Upplands Väsby, Drabantvägen. Här kommer att finnas 80 fräscha lägenheter fördelade på fyra våningsplan. Läs mer, och se film om boendet, på dess nya webbsida:

https://www.stockholmssjukhem.se/aldreomsorg/upplands-vasby