Invigning av Nyckelharpan och öppet hus

Uppdaterad 2024-01-22 Webbredaktör: Susanna Engström Skriv ut sidan

Äldreboendet Nyckelharpan hade invigning 23 februari! Bandet klipptes av Ulla som bor i huset tillsammans med ett barn från Raoul Wallenbergskolans förskola i bottenplan. Det var en festlig tillställning med livemusik, barnsång och snittar. Efteråt hölls öppet hus.

– De boende var på plats och härligt med Ulla och en liten pojke som tillsammans klippte bandet, berättar Ewa Svensson, verksamhetschef Nyckelharpan.

Med på plats fanns ett 50-tal besökare utöver boende och närstående, barn från förskolan, medarbetare från Nyckelharpan och förskolan. Tal hölls av Barbro Brolin, ordförande i omsorgsnämnden Upplands Väsby, Karin Thalén, sjukhusdirektör Stockholms Sjukhem, Ewa Svensson, verksamhetschef Nyckelharpan, Annica Lindell, rektor RWF Upplands Väsby. Det bjöds på snittar och ett liveband där bland annat nyckelharpa var ett av instrumenten spelade. Den som ville var välkommen att ta en sväng om på Nyckelharpans egen dansbana.

Det var en festlig tillställning som efterföljdes av öppet hus för allmänheten.

– Det var så roligt att det kom så många till oss på invigningen! Och så härligt med barnen från förskolan som var så modiga och kom och sjöng ”sov du lilla videung” inför alla. Det var roligt att få se alla i vår fina aktivitetslokal och musikanterna med bland annat nyckelharpa som tog plats på dansbanan, berättar Ewa.

Kontakta kommunen om du har behov av äldreboende – hos oss är du välkommen

Upplands Väsby har ändrat sina regler gällande vem som kan söka plats på äldreboende. Har du tidigare nekats, finns möjlighet att kommunen anser att du tillhör en av dem som kan beviljas plats på äldreboende. Vi har avtal med Stockholms stad, vilket gör att du som bor i dessa områden kan söka lägenhet på Nyckelharpan. Om du är i behov omsorg och tillsyn dygnet runt, så finns det lediga lägenheter. Och viktigast av allt; kompetenta och noga utvalda medarbetare.

– Vi är verkligen ett härligt gäng med medarbetare som alla vill ge de boende den allra bästa tänkbara vård och omsorg med livsbejakande aktiviteter och upplevelser, säger Ewa.

Vill du läsa mer om Nyckelharpan eller ta kontakt med Ewa? på vår webbsida hittar du information och kontaktuppgifter.

Besök Nyckelharpans webbsida.