Medarbetare fick vårfixade hojar

 

Uppdaterad 2024-01-22 Webbredaktör: Mariana Lind Skriv ut sidan

Idag och under gårdagen fick våra medarbetare i Bromma möjlighet att få sina cyklar servade under arbetstid. Tidigare har även personal på Kungsholmen fått cykelservice.

Rosana Garcia, sjukgymnast på geriatriken, hade bland annat fått vinterdäcken utbytta mot sommardäck på sin cykel.
– Jättebra att få det gjort på arbetstid, det är en bra förmån. Jag cyklar året om och till och från jobbet varje dag, det blir 1,5 mil tur och retur per gång.

Kristina Jarl, assistent till läkarchefen på geriatriken, hämtade ut sin nyfixade cykel inför helgen.
Jag tycker verkligen att det här är friskvård som Stockholms Sjukhem gett oss och jag cyklar året om. Innan jag lämnade in cykeln var det en handbroms som visslade. Nu är den tyst.

Susann Selander, undersköterska på rehab på Kungsholmen, hade passat på att lämna in cykeln i Bromma då det är närmare hem för henne.
– Helt toppen att få cykeln fixad.

Ann-Marie Silva, sjuksköterska på geriatriken i Bromma, var också nöjd med sin cykelservice.
– Jag brukar cykla till jobbet så det här är jättebra!

150 cyklar

Emmy Johansson, logoped på geriatriken, är nyanställd och tycker det är bra att cykling uppmuntras.
Johan Klein och Tim Gripe, servicetekniker från Cyklologen, hade servat över 150 cyklar hos Stockholms Sjukhem när det gick av sitt pass under fredagen.
– Det har varit roligt att träffa all personal och hjälpa dem med deras cyklar. Alla har varit positiva och tacksamma, säger Tim Gripe.

Visste du att?

När du cyklar kommer du fram gladare och piggare till arbetet. Fysisk aktivitet frisätter ämnet dopamin i kroppen vilket bidrar till en högre upplevd känsla av välbefinnande. Att färdas så hållbart som möjligt är också en investering som är bra för miljön och framtiden.