Gemensamma aktiviteter

Du som bor på Stockholms Sjukhems vård- och omsorgsboende erbjuds ett brett utbud av gemensamma aktiviteter. Dina intressen är alltid vår utgångspunkt.

frukostklubb, samtalsgrupper, högläsning och att sjunga tillsammans

se på en film, trevliga fikastunder och kluringar med ord

SPA-dagar och temakvällar

utevistelse i grupp och individuellt

 

För dig som är konstintresserad

Är du intresserad av konst? Här har vi konstutställningar och bildutställningar, där även du själv har möjlighet att ställa ut dina alster. Dessutom erbjuder vi musik och annan underhållning i Magnus Huss aula samt pub- och restaurangkvällar. Vi gör även utflykter exempelvis till teatrar och olika museum. 

Möjlighet att påverka

Aktivitetsansvariga planerar för de gemensamma aktiviteterna tillsammans med dig som bor här. Du kan själv välja vilka aktiviteter du vill delta i och komma med förslag om nya. 

Unga kommer på besök

Vi tycker det är viktigt att unga och äldre får mötas och ha kul tillsammans. Varje helg får vård- och omsorgsboendet därför besök av ungdomar från organisationen Ung omsorg. De kommer hit och är med på promenader, sångstunder och andra aktiviteter som höjer livskvaliteten för dig. Ungdomarnas besök är möjliga tack vare Stockholms stads satsning för att fler ska upptäcka hur det är att arbeta inom äldreomsorgen.

Allt är en del av vår ambition att erbjuda en så positiv och rik miljö som möjligt för dig som bor och vistas hos oss. 

Ungdomsbesöken är pausade just nu då det är besöksförbud på boendet pga coronapandemin. 

Dans- och cirkushögskolan underhöll med folkdans och folkmusik

Konststunder för boende på Stockholms Sjukhem

SSH-maraton 2017 på Kungsholmen

Uppskattat maraton på Stockholms Sjukhem

Deltagare från vård- och omsorgsboendet kan varje år delta i loppet som arrangerades i vår egna park här på Kungsholmen.

Uppskattat dockskåp

Ädreboendet på Kungsholmen har ett vackert dockskåp donerat av privatpersonen Eva Kock. Detta till stor glädje för de boende. Eva skriver till de boende "Titta in i min lilla värld och dröm dig bort, det kanske finns något du känner igen som du har eller har haft i ditt eget hem."

Bli volontär hos oss

Vill du komma hit och hjälpa till och berika någons vardag? Du kan träffa samma person varje gång eller en hel grupp med boende för att till exempel spela spel eller läsa tillsammans.

Här kan du läsa mer om hur du blir volontär

Visas enbart i Umbraco för redaktörer
Uppdaterad 2023-03-02 Webbredaktör: Mariana Lind Skriv ut sidan