Utbildning ger hög kvalitet på vården

Stockholms Sjukhem erbjuder utbildningar både för våra egna medarbetare och externa kunder. Utbildning är prioriterat och viktigt för oss, det är genom kunskap vi kan säkerställa hög kvalitet på vården.

De externa utbildningsinsatserna är både praktiska och teoretiska utbildningsmoment. Våra medarbetare medverkar bland annat som föreläsare på Karolinska Institutets läkarutbildning och som handledare i den verksamhetsintegrerat lärande (VIL) för exempelvis blivande undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeuter och sjukgymnaster.

ST-kurs för läkare

Vi tar emot läkare i ST-programmet, både på Kungsholmen (inom rehabilitering och palliativ vård) och på Bromma (geriatrik). Vi tar även emot AT-läkare vid vår husläkarmottagning.

Bland de mer teoretiska utbildningsaktiviteter vi erbjuder finns studentvald kurs i palliativ medicin på Karolinska Institutets läkarutbildning (termin 11). Kursen har initierats av Stockholms Sjukhem. Vi har även en specialistkompetenskurs, ST-kurs, för läkare i palliativ medicin.

Att praktisera på Stockholms Sjukhem

Vi ser studenter som en viktig del av vår verksamhet. 

Läs mer om att praktisera här på Stockholms Sjukhem

Fortbildningskurs för ST-läkare

Palliativt Centrum och FoUU-enheten vid Stockholms Sjukhem erbjuder en tredagarskurs för ST-läkare. Kursen uppfyller målbeskrivningen för delmål b5 palliativ vård i livets slutskede i den nya specialitetsordningen.

Här kan du läsa mer om kursen för ST-läkare

Svenska specialistkursen i palliativ medicin

Palliativt Centrum och FoUU-enheten vid Stockholms Sjukhem arrangerar den 15-18 oktober delkurs 1 i andra omgången av den svenska specialistkursen i palliativ medicin. 

Här kan du läsa mer och anmäla dig till svenska specialistkursen i palliativ medicin

 

Visas enbart i Umbraco för redaktörer
Uppdaterad 2018-05-21 Webbredaktör: Mariana Lind Skriv ut sidan